21/5/10

2 Αλβανοί με πλούσια δράση σε κλοπές ,ληστείες στα χέρια της αστυνομίας

Απογευματινές ώρες της 18-05-2010 στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση», παράβαση του Ν. «Περί όπλων» και Ν. «Περί αλλοδαπών».
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Τ.Α. Μαρκόπουλου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί με ακόμη πέντε (5) συνεργούς τους που αναζητούνται, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών οικιών, καταστημάτων και οχημάτων στις περιοχές Μαρκόπουλου, Πόρτο Ράφτη, Κορωπίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέρχονταν σε οικίες και καταστήματα και με την απειλή όπλων ακινητοποιούσαν τους παθόντες και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, τις εισπράξεις και άλλα αντικείμενα. Επίσης αφαιρούσαν οχήματα στην περιοχή του προαστιακού σταθμού Κορωπίου.
Εξιχνιάστηκαν:
· Τέσσερις (4) ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων-οικιών.
· Έξι (6) ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων από τους οποίους αφαίρεσαν τα οχήματα.
· Τρείς (3) ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων.
· Δύο (2) διαρρήξεις οικιών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ένα (1) πιστόλι μάρκας ΖΑ STAVA με γεμιστήρα .
· Πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.λ.π.)
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.