21/5/10

Ανήλικος ο ένας ληστής

Εξιχνιάσθηκε η ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που είχε συμβεί την 01-04-2010 και περί την ώρα 21.15΄ στην πόλη της Καλαμάτας και επί της οδού Μαυρομιχάλη, όταν δύο δράστες με απειλή πιστολιού και μαχαιριού είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 4000 Ευρώ.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που ακολούθησε, δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 17 και 23 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες που επιδείχτηκαν σε μάρτυρα. Τα άτομα αυτά αποτελούσαν μέλη 7μελούς εγκληματικής ομάδας, που έχουν συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τη διάπραξη άλλων κακουργηματικών πράξεων. Σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενοι στις Δικαστικές Φυλακές Βόλου και Κορυδαλλού αντίστοιχα.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός είναι δράστης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, τον οποίο είχε τραυματίσει με τρεις πυροβολισμούς την 02-04-2010 στην Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα, από την εργαστηριακή - συγκριτική εξέταση σε κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της απόπειρας ανθρωποκτονίας και στον τόπο της ληστείας του ΠΡΟΠΟ, προέκυψε ότι έχουν βληθεί από το (ίδιο) όπλο, που χρησιμοποίησε ο δράστης.
Οι δύο (2) δικογραφίες που σχηματίσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας θα υποβληθούν στους κους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αντίστοιχα.