30/10/10

Ο ψαράς το μπιτόνι και ο συνοδός

Η σκέψη ενός ψαρά , ότι θα χάσει το μέσο με το οποίο βγάζει το μεροκάματο για να ταΐσει την οικογένεια του, ενώ είχε ειδοποιηθεί απο το λιμεναρχείο ότι το αλιευτικό σκάφος που έχει ,δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορεί να ψαρεύει, τον οδήγησε σε μια απέλπιδα και απονενοημένη πράξη.
Ο ψαράς πήγε στο λιμεναρχείο κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη και το έριξε επάνω του, αλλά και στο γραφείο στο οποίο εκείνη την στιγμή βρισκόταν 3 λιμενικοί. Η γρήγορη αντίδραση των λιμενικών απέτρεψε το γεγονός αφού κατάφεραν να μην προλάβει να βάλει φωτιά, όπως απειλούσε.
Το περιστατικό ίσως κάποιοι να το έχουμε ξαναδεί ή ακούσει σε κάποιο ρεπορτάζ, με άλλους πρωταγωνιστές. Αυτό που μας προκαλεί όμως εντύπωση στο συγκεκριμένο γεγονός , είναι ότι ο ψαράς έφτασε στο λιμεναρχείο παρέα με ...δημοσιογράφο! Άραγε ο ή η δημοσιογράφος δεν είδε το μπιτόνι?
Επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει φρένο σε αυτούς που πέφτουν με το αλεξίπτωτο στον δημοσιογραφικό χώρο και πλέον μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με μοναδικό σκοπό να αποδείξουν ότι είναι δημοσιογράφοι. Το θέμα το γράφουμε μετά απο συνομιλία που είχαμε με λιμενικό που ήταν παρών στο συμβάν.
Πιο πολύ τον έχει τρομοκρατήσει η στάση του "δημοσιογράφου" που για χάρη του "ρεπορτάζ" συνόδευσε τον ψαρά στο τοπικό λιμεναρχείο.
Αλήθεια "δημοσιογράφε" στενοχωρήθηκες που δεν σου "έκατσε" το ρεπορτάζ?
Για όσους δεν ξέρουν υπάρχουν και Ανθρωποι δημοσιόγραφοι που όταν βρεθούν σε τροχαίο βοηθούν και δεν βγάζουν κάμερα η φωτογραφική μηχανή,υπάρχουν και Ανθρωποι δημοσιογράφοι που στις φωτιές της Ηλείας μπήκαν σε σπίτια και έβγαλαν ηλικιωμένους που κινδύνευαν να καούν ζωντανοί,υπάρχουν και Ανθρωποι δημοσιογράφοι που έχουν δακρύσει σε ρεπορτάζ ,υπάρχουν και Ανθρωποι δημοσιογράφοι που έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη και έχουν βοηθήσει ανθρώπους δίχως ποτέ κανείς να το μάθει.
Τελείωνω με μια κουβέντα που μου είχε πεί πρώην διευθυντής μου και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ακούσεται σε όποια σχολή και να πάτε.
«Αν θα είσαι καλός άνθρωπος με σωστή συμπεριφορά αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις σωστός επαγγελματίας». Η.Τ.