28/2/11

Τσεκουράτη κατηγορία




O "Toξοβόλος" του Συντάγματος αφέθηκε ελεύθερος αλλά αν είναι δυνατόν με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον 12ο Ανακριτή. Ο νεαρός που είχε βέλη και φαρέτρα απ' αυτά που πωλούν οι πλανόδιοι "μαύροι" μικροπωλητές για ντεκόρ στα σπίτια, ξαφνικά βρέθηκε στην δικογραφία και με τσεκούρι. Το φονικό όργανο όμως διακρίνεται σε φωτογραφία να είναι ήδη στην φόρμα άνδρα των ΜΑΤ μακριά από τον χώρο της σύλληψής του, που έγινε μπροστά από την Βουλή.
Ο 23χρονος φοιτητής-περιβαλλοντολόγος απολογήθηκε για το ... κακούργημα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε πάνω του τσεκούρι, για το οποίο υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί το «πρόσθεσαν» στα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα, ενώ για το τόξο είπε ότι «ήταν ψεύτικο» και ότι «δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο». Υποστήριξε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για λόγους συμβολικούς.