15/3/11

Ντόπιος ο ληστής στην Αμάρυνθο


Εξιχνιάσθηκε η ληστεία, που διαπράχθηκε την 01-03-2011, στην Αμάρυνθο Ευβοίας, σε βάρος δύο (2) ταχυδρομικών υπαλλήλων των ΕΛ-ΤΑ της περιοχής. Στη ληστεία συμμετείχαν τρεις -3- δράστες, οι οποίοι με την απειλή όπλου, που έφερε ένας από αυτούς, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των εξήντα χιλιάδων (60.000€) ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αξιοποιώντας ευρήματα της αστυνομικής έρευνας και στοιχεία της προανάκρισης, ταυτοποίησαν, ως έναν από τους τρεις δράστες, 35χρονο  κάτοικο της ευρύτερης περιοχής Αμαρύνθου Ευβοίας.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του χθες (14-03-2011), παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ένα πιστόλι, χωρίς εμφανή ένδειξη μάρκας, με γεμιστήρα που περιείχε δεκατέσσερα (14) φυσίγγια,
· Ένα αεροβόλο πιστόλι απομίμηση « CLOCK »
· Μια κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας « BERETTA 391»
· Μια κυνηγετική καραμπίνα, με αλλοιωμένη την ένδειξη μάρκας, και τον αριθμό
· Ένα όπλο, τύπου υποπολυβόλο, με γεμιστήρα φυσιγγίων αερίου, κρότου – λάμψεως,
· Ένα σπρέι ικανό για άμυνα και επίθεση που εκτοξεύει αέριο.
Ο 35χρονος, συνελήφθη και ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία. Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο (2) δραστών.