Όπως ο Αντώνης Λιακόπουλος βλέπει τον ανώτερο Αξιωματικό της ΓΑΔΑ, κάπως έτσι και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γιάννης Μακρής, βλέπει τον Χρήστο Παπουτσή, αφού τουλάχιστον με την σημερινη του μορφή, το συνδικαλιστικό σωματείο δεν θα υπάρχει, αλλά θα συνεχίσει εάν το επιθυμεί να λειτουργεί ως «σωματείο αστικού τύπου». Mε το άρθρο 18, του νόμου 2265/1994 που προωθεί το υπουργείο προστασίας του πολίτη, δίδεται η δυνατότητα σε περισσότερες, νέες πρωτοβάθμιες οργανώσεις να δημιουργηθούν σε επίπεδο αστυνομικών διευθύνσεων. Έτσι δρομολογείται η νομοθετική πρωτοβουλία να ιδρυθούν πέντε «αυτοκέφαλες» Ενώσεις στην Αττική, όσες και οι σχετικές Αστυνομικές Διευθύνσεις του νομού. Κάτι δηλαδή που γίνεται εξ αρχής σ’ όλους τους νομούς της περιφέρειας. Γι’ αυτό, η τροποποίηση του σχετικού νόμου που έθεσε αρχικά το γεωγραφικό όριο του νομού ως κριτήριο, προέκυψε ως αναγκαιότητα μετά από την εμπειρία τόσων ετών.
«Έμείς προτείνουμε στη Βουλή –είπε ο κ. Παπουτσής-να αλλάξει ο εδαφικός περιορισμός που γίνεται, και από νομός, που είναι μια αυτοδιοικητική έννοια, να γίνει αστυνομική διεύθυνση που είναι μια καθαρά αστυνομική δομή, ώστε να εξυπηρετηθεί πάνω απ’ όλα το αναφαίρετο δικαίωμα των αστυνομικών για καλύτερη και ευρύτερη εκπροσώπηση. .. Όσο γι’ αυτούς που επιμένουν ιδιοτελώς να διαμαρτύρονται, ας μη συγχέουν τα πράγματα. Δεν είναι κανενός ιδιοκτησία ο συνδικαλισμός στην αστυνομία».
Ο αρμόδιος μάλιστα υπουργός συμπλήρωσε στη Βουλή.
"Ειδικώς ως προς το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στον νομό Αττικής, ο μεγάλος αριθμός του, σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετεί σε άλλους νομούς της χώρας, δικαιολογεί - αν δεν επιτάσσει - και κατ’ εφαρμογή της αρχής της ισότητας, τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και την πληρέστερη εκπροσώπησή τους, με τη δυνατότητα σύστασης περισσότερων ενώσεων, όπως προβλέπεται και στη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 45/2009".