1/7/11

Στο κελί "33"

Τους 33 έφθασαν οι δουλέμποροι στον Έβρο από τις αρχές του έτους. Ο 33ος πιάστηκε χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, να καθοδηγεί 22 λαθρομετανάστες στα παράνομα μονοπάτια του ποταμού  Έβρου. 

Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, στην παρέβρια περιοχή Πραγγίου-Διδυμοτείχου, ο 31χρονος διακινητής, διότι καθοδήγησε πεζούς είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες (υπηκοότητας: 14 Σομαλίας, 5 Ακτή Ελεφαντοστού, 2 Μαρόκο, 1 Σρι Λάνκα), από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο λόγω της χαμηλής στάθμης του.
Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι συνολικού μήκους είκοσι επτά (27) εκατοστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά τριάντα τρεις (33) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.