21/7/11

Έβαλαν στο κρατητήριο τον Φλωρίδη


Ο κ. Φλωρίδης είχε υποσχεθεί  πως θα ζήσει ... αξέχαστες στιγμές με τον ΠΑΟΚ


Στα κρατητήρια της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι  ο υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Βασίλης Φλωρίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας συνελήφθη διότι εκκρεμούσαν εις βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως πρόκειται για διένεξη που έχει με την πρώην σύζυγό του.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο υποψήφιος επενδυτής του ΠΑΟΚ, συνελήφθη την ώρα που γευμάτιζε σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις από οχτώ ως δέκα μήνες φυλάκισης. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ποινές αφορούν οφειλές προς το δημόσιο και ψευδορκία. Στο πλευρό του έσπευσε προκειμένου να του συμπαρασταθεί και ο «συμπαίκτης» του στην προσπάθεια να επενδύσει στον ΠΑΟΚ κ. Γιώργος Σαχπατζίδης.

Σημειωτέον ότι όλα αυτά συνέβησαν λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στους οποίους παρουσίασε έγγραφα τα οποία τον εμφανίζουν να διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ και λίγη ώρα πριν από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, κατά το οποίο ο πρόεδρος, κ. Θανάσης Κατσαρής, που ήταν «παρών» στο χθεσινό μεσημερινό ραντεβού με την πλευρά των επενδυτών, θα αποφάσιζε με τα υπόλοιπα μέλη τι μέλλει γενέσθαι στο Δικέφαλο του Βορρά.
Η συνεδρίαση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ
Αργά το βράδυ της Τετάρτης (20/7) εν τέλει ολοκληρώθηκε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, που συνεδρίασε για να αναλύσει τα δεδομένα σχετικά με το ενδιαφέρον του υποψήφιου επενδυτή της ΠΑΕ κ. Φλωρίδη. Τα μέλη του Α.Σ. αποφάσισαν να ζητήσουν όχι μόνο από τον κ. Φλωρίδη αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή για την ΠΑΕ, την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ύψους 5 εκατ. ευρώ προκειμένου, αφενός να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, αφετέρου να αποκτήσει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ  αναφέρει τα εξής: «Ο ΑΣ ΠΑΟΚ ως θεματοφύλακας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κάτοχος του 10% του μετοχικού κεφαλαίου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου, αποφάσισε ομόφωνα ότι:
Κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές και για λόγους διασφάλισης των συμφερόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαιτείται από αυτούς, για έναρξη συνομιλιών και παρουσίαση οικονομικών και άλλων στοιχείων της εταιρίας εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ».

Επί της ουσίας, ο Ερασιτέχνης καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποδείξουν την οικονομική επιφάνειά τους εμπράκτως και όχι μόνο στα λόγια.

«Για σένα έχω κάνει κρατητήριο»
Σημειωτέον ότι αργά το βράδυ κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία και στο ίντερνετ μια γραπτή δήλωση που φέρει την υπογραφή του κ. Βασίλη Φλωρίδη, αλλά δεν επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται πράγματι για δήλωση του υποψήφιου επενδυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωση που φέρεται να υπογράφει ο κ. Β. Φλωρίδης, αναφέρονται τα εξής:
«Μετά τη σημερινή (20/7) επίδειξη βεβαίωσης των καταθέσεων μου ύψους 10 εκ. ευρώ και ενώ έτρωγα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, παρουσιάστηκαν πέντε αστυνομικοί για εξακρίβωση στοιχείων και προσήλθαμε στο Αστυνομικό τμήμα όπου μου επεδείχθη μια απόφαση εναντίον μου για ψευδομαρτυρία που αφορά το διαζύγιο μου με την πρώην σύζυγό μου. Η απόφαση βγήκε ερήμην μου και ποτέ δεν έλαβα γνώση για αυτήν γιατί παραδόθηκε σε άγνωστη προς εμένα διεύθυνση και την οποία δεν έλαβε ούτε ο αντίκλητος δικηγόρος μου.

Η προσαγωγή μου έγινε σε ώρα που λείπει ο εισαγγελέας υπηρεσίας και σε ώρα τέτοια που δεν μπορώ ούτε έφεση να κάνω, ούτε και να πληρώσω το πρόστιμο που αναλογεί σε ποσό μικρότερο των 10.000 ευρώ.

Από εδώ και μπρος θα τραγουδάω μαζί σας "Για σένα έχω κάνει κρατητήριο" (σ.σ. γνωστό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ). Εμείς μαζί για μια ζωή.
Βασίλης Φλωρίδης» [tovima].