20/7/11

Αθίγγανοι εναντίον αστυνομικών στην Στυλίδα




Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Λαμία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 35, 21, και 36 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Άνω Λιοσίων Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα την 20:40 ώρα χθες ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, για επεισόδιο μεταξύ κατοίκων και ομάδας ROMA , που είχε εγκατασταθεί πλησίον της παραλίας της περιοχής Αχλαδίου Φθιώτιδας.
Στο σημείο μετέβη αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, που βρισκόταν σε διαταταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας με την συνδρομή αστυνομικού της ίδιας υπηρεσίας, κατοίκου της περιοχής, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.
Κατά την άφιξη στο χώρο του επεισοδίου, οι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με ξύλα, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα, από ομάδα ROMA , 10 περίπου ατόμων (μεταξύ των οποίων και οι τρεις συλληφθέντες), οι οποίοι επιπλέον τους εξύβρισαν και τους απείλησαν. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στην πλάτη ο αστυνομικός, που συνέδραμε στην διευθέτηση του επεισοδίου.
Ο δεύτερος αστυνομικός, λόγω του επικείμενου κινδύνου για την σωματική τους ακεραιότητα, πυροβόλησε με το ιδιωτικό-υπηρεσιακό του όπλο, πέντε φορές στον αέρα για εκφοβισμό και προς τη μεριά της θάλασσας, ώστε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εξοστρακισμού-τραυματισμού πολιτών. Τότε οι δράστες επιβιβάσθηκαν σε πέντε οχήματα και τράπηκαν σε φυγή προς Λαμία Φθιώτιδας.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, οι οποίες μετά από επισταμένες αναζητήσεις, την 22:25 ώρα, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τρία (3) από τα πέντε (5) οχήματα, στον οικισμό Ροδίτσα Φθιώτιδας, συλλαμβάνοντας τους τρεις (3) από τους δράστες του επεισοδίου, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.
Ο τραυματίας αστυνομικός, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας αποχώρησε.
Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αχλαδίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άλλο επεισόδιο ή περιστατικό.