17/9/11

Η Οικονομική Αστυνομία εξορμά

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας  που διοικεί ο Μπάμπης Τάτσης, συνεχίζονται αμείωτα οι στοχευμένοι έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, με βάση κυρίως τις καταγγελίες που περιέρχονται στο τηλεφωνικό κέντρο 11012.
Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη Δευτέρα (12.09.11) και την Τετάρτη (14.09.2011) διενεργήθηκαν αντίστοιχα έλεγχοι, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, σε ένα οδοντιατρείο και σε ένα φυσικοθεραπευτήριο στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι :
  • Σε οδοντιατρείο στην Αθήνα δεν είχε εκδοθεί η σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς που ήταν καταχωρημένοι στο Βιβλίο ασθενών και δεν είχε καταχωρηθεί ασθενής που εξετάστηκε στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών ενώ δεν τηρούνταν σωστά το Βιβλίο Εσόδων Εξόδων.
  • Σε φυσικοθεραπευτήριο στο Παγκράτι, δεν είχε καταχωρηθεί στο Βιβλίο Πελατών ασθενής που είχε εξεταστεί.
Σε βάρος του οδοντίατρου και του φυσικοθεραπευτή σχηματίζεται δικογραφία για κατά περίπτωση, τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων , η οποία, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Παράλληλα θα ενημερωθεί η αρμόδα Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών προστίμων και αναλογούντων φόρων.
Επιπλέον, την προηγούμενη Παρασκευή (09.09.11) όπως και προχθές (14.09.11), κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) προέβη σε έλεγχο σε εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών και εμπορίου καλλυντικών στο Μαρούσι, καθώς και σε εταιρεία αγροτικών προϊόντων στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Στην εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών στο Μαρούσι, διαπιστώθηκε ότι δύο (2) εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί ως απασχολούμενοι και επιβλήθηκε απευθείας από την (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) το ανάλογο πρόστιμο των 1.000 ευρώ.
Στην εταιρεία αγροτικών προϊόντων στο Ζευγολατιό, διαπιστώθηκε ότι τρεις (3) εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί ως απασχολούμενοι και επιβλήθηκε απευθείας από την (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) το ανάλογο πρόστιμο των 1.500 ευρώ.
Στις εταιρείες αυτές συνεχίζεται ο έλεγχος από την (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) για τυχόν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας