18/10/11

Η απάντηση των Μυστικών Υπηρεσιών

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real News  16-10-2011 με τίτλο  H Siemens βγάζει την ΕΥΠ από την πρίζα ” σελ. 43, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών γνωρίζει τα ακόλουθα :
·         Η εταιρεία Siemens είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του Υποσταθμού Μέσης Τάσης του κτιρίου όπου συστεγάζονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Aρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.  και διαθέτει την αποκλειστική υποστήριξή του σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όργανα μετρήσεων - ελέγχων και τεχνογνωσία. Από το 1995 υπεγράφη με την εταιρεία σύμβαση που προβλέπει εργασίες συντήρησης που αφορούν στον πλήρη έλεγχο όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Υποσταθμού, την αποκατάσταση όσων στοιχείων του εγκυμονούν κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία του, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω υποχρεώσεις :
1.             Τριμηνιαία επιθεώρηση του Υποσταθμού από τεχνικούς της εταιρείας.
2.            Υποχρέωση της εταιρείας να διαθέτει υλικά για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής βλάβης ή αστοχίας υλικού.
3.            Υποχρέωση της εταιρείας να διαθέτει εκπαιδευμένους τεχνικούς ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, επί 365 ημέρες το χρόνο (εργάσιμες και αργίες) για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε βλάβης ήθελε παρουσιαστεί στον Υποσταθμό του κτιρίου.
·         Το ετήσιο κόστος για όλες τις παραπάνω υπηρεσίες ανέρχεται σε ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ( 2.771,00 € ) ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. 23%.
Σημειώνεται ότι στα πλαίσια εξοικονόμησης χρημάτων προς όφελος του Δημοσίου, έγινε διαπραγμάτευση με την εταιρεία και επετεύχθη μείωση κατά 10% στην ετήσια δαπάνη, σε σχέση με τα προηγούμενα του 2009 έτη.

Τα στοιχεία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και η ακρίβεια των προαναφερομένων είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής για έλεγχο.