25/11/11

Η επιχείρηση: "Καθαρά χέρια" μεγαλοφοροφυγάδων


Δια υπογραφής  Γρ. Πεπόνη
Ο αδέκαστος  Εισαγγελέας Εφετών που είναι θεσμικά και ο αποκλειστικός αρμόδιος για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης, που έχει επωμισθεί την απόλυτη ευθύνη του νέου θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, είναι σφόδρα ενοχλημένος από τις δηλώσεις και υποδείξεις Παπουτσή και με έγγραφό του ζητά   απ' όλες τις οικονομικές υπηρεσίες και κυρίως [ΔΥΟ-ΦΑΕΕ]  να μην αποστέλλουν εκείνοι τους σχετικούς φακέλους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών - κι αυτοί στην Οικονομική Αστυνομία - αλλά κατ' ευθείαν στον ίδιο προκειμένου μέσω αυτού να κατευθύνεται η διαδικασία των συλλήψεων.
Μέχρι τώρα με εξαίρεση την περίπτωση Γιαννίκου,  στη σύλληψη των επιχειρηματιών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο προχωρούσε κυρίως η νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία  ύστερα από την αποστολή 20 σχετικών φακέλων από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Νίκο Αντωναράκο, που είναι και ο αρμόδιος Εισαγγελέας που εποπτεύει τις αστυνομικές έρευνες στο Οργανωμένο Έγκλημα και στην αρμόδια Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής.  Τους σχετικούς φακέλους με μηνυτήριες αναφορές για φοροδιαφυγή επιχειρηματιών, είχαν αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διάφορες εφορίες της Αθήνας, κυρίως η ΦΑΕΕ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόλις η Οικονομική Αστυνομία ολοκληρώσει τις έρευνες και τις συλλήψεις με βάση τους 20 φακέλους (σ.σ. μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε επτά συλλήψεις) που της έχει αποστείλει ο κ. Αντωναρακος θα σταματήσει τη σχετική δραστηριότητά της.