24/2/12

Ο ηθικός αυτουργός φυλακίστηκε για άλλη υπόθεση

Εξελίξεις στην Καλαμάτα
Ο άτυχος επειχειρηματίας και δίπλα το ΙΧ του όπου βρέθηκε δολοφονημένος

«Φως» στην υπόθεση δολοφονίας του καλαματιανού επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που έγινε το Φεβρουάριο του 2011, ρίχνει η αστυνομία μετά από έρευνες μηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται - ακόμα και εντός των επόμενων ωρών-η επίσημη ανακοίνωση εξιχνίασης της υπόθεσης, η οποία φαίνεται, τελικά, πως κίνητρο είχε την ληστεία.
Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται να είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή και νυν κρατούμενος για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Περίπου 5άτομα αναμένεται να κατηγορηθούν, πως ήταν παρόντα το βράδυ εκείνο στην δολοφονία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις Αστυνομικές Αρχές Αθήνας και Καλαμάτας, ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον κρατούμενο σήμερα, ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του. Οι εκτελεστές του φαίνεται να είναι Ρωσοπόντιοι και όλοι διαφεύγουν της σύλληψης.


Οι δράστες - φυσικοί αυτουργοί - της δολοφονίας, φαίνεται πως τη μοιραία εκείνη νύχτα, πριν ένα χρόνο, ταξίδεψαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα, προκειμένου να στήσουν καρτέρι στο ρωμαλέο επιχειρηματία, ο οποίος γνώριζαν πολύ καλά, πως δεν ήταν εύκολο θύμα. 
Την πρώτη φορά οι συνθήκες δεν βοήθησαν, ώστε να εκπληρώσουν την εντολή που είχαν λάβει από το στενό του "φίλο", πως αν χειρισθούν καλά το θύμα, θα έχουν όλοι να κερδίσουν πολλά. Το θύμα, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί κάτι πολύ περισσότερο από άνετο οικονομικά, φαίνεται πως είχε εκμυστηρευτεί στο στενό του "φίλο" τη μεγάλη του οικονομική άνεση κι αυτό ήταν το κίνητρο που όπλισε το νου και το μυαλό του.
Ωστόσο, και η δεύτερη προσπάθεια ληστείας του Παναγιώτη Γυφτέα από τους Ρωσοπόντιους, φαίνεται ότι πήρε άλλη τροπή, χωρίς πια και οι ίδιοι οι δράστες να μπορούν να το ελέγξουν,  αφού το θύμα όχι απλώς αντιστάθηκε, αλλά πάλαιψε σαν "λιοντάρι", σύμφωνα και με τα ιατροδικαστικά ευρήματα της κ. Αγγελικής Τσιόλα , η οποία βρήκε πολλά και έντονα σημάδια πάλης και αντίστασης του θύματος. Αυτό, οδήγησε και στην με απίστευτη αγριότητα δολοφονία του Παναγιώτη Γυφτέα.