24/2/12

Φως στη δολοφονία Γυφτέα

Εξελίξεις τις επόμενες ώρες για την  πιο άγρια και στυγνή δολοφονία των τελευταίων χρόνων στη Μεσσηνία που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο (Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011) . Ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας βρέθηκε τότε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αγροτική περιοχή "Αγριώματα" στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, πιθανότατα από σιδερολοστούς.


Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως ο 46χρονος τότε, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έπεσε θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Οι δολοφόνοι του δε δίστασαν να τον εγκαταλείψουν στο ίδιο του το αυτοκίνητο, βαρύτατα τραυματισμένο, αιμόφυρτο και κλειδωμένο στο πορτμπαγκάζ, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΕΔΡΑ

Ο Παναγιώτης Γυφτέας είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας του στον Καναδά, ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το σημείο που βρέθηκε δολοφονημένος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (27 Φεβρουαρίου 2011), ενημέρωσε τη σύζυγό του ότι θα βγει να πιει ένα ποτό και θα επιστρέψει. Μαρτυρίες ήθελαν να βρέθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, απ' όπου αναχώρησε κάποια στιγμή για να επιστρέψει σπίτι του. Δεν αποκλείεται ήδη κάποιοι να τον παρακολουθούσαν διακριτικά.

Κατευθυνόμενος στην περιοχή «Αγριώματα», όπου διέμενε με την οικογένειά του και ελάχιστα μέτρα πριν φθάσει στο σπίτι του, φαίνεται πως είχε στηθεί η καλά σχεδιασμένη ενέδρα. Σε διχάλα του δρόμου, πιθανότατα ένα αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο, ενώ το άλλο που τον ακολουθούσε δεν του επέτρεψε να οπισθοχωρήσει. Εκεί ο άτυχος 46χρονος, αν και ιδιαίτερα σωματώδης και γυμνασμένος, δέχτηκε το πρώτο χτύπημα με σιδερολοστό από τους δράστες, όπως αποδεικνύεται και από τις κηλίδες αίματος που εντοπίσθηκαν. Θεωρείται σίγουρο ότι αντιστάθηκε, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και έγγραφα του θύματος, τα οποία προφανώς έπεσαν από το αυτοκίνητο.



Πιθανότατα υπήρξε και σύγκρουση των οχημάτων, αφού από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε κομμάτι από σπασμένο φανάρι οχήματος, χρώματος κόκκινου, το οποίο δεν προέρχεται από το όχημα του  θύματος. Αν και η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, κανείς δεν αντιλήφθηκε τότε κάτι.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΤΟΥ.

Η σύζυγός του, ανησυχώντας το πρωί της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου 2011, που ο σύζυγός της δεν επέστρεψε, και ακούγοντας το βράδυ αναίτια να χτυπάει ο συναγερμός του σπιτιού, πήγε στην Αστυνομία Καλαμάτας και δήλωσε εξαφάνιση.

Επιστρέφοντας, όμως, διέκρινε το αυτοκίνητο του συζύγου της 200 μέτρα από το σπίτι της και μέσα σε χωράφι. Πλησιάζοντας είδε το πίσω κάθισμα να είναι γεμάτο αίματα, ενώ κηλίδες υπήρχαν στον ουρανό του οχήματος και εξωτερικά στο πορτμπαγκάζ.

Ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί ανοίγοντας το πορτμπαγκάζ βρήκαν τον 46χρονο νεκρό με τα χέρια δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες, τα πόδια με μονωτική χοντρή ταινία, ενώ σημαντική ποσότητα ταινίας είχε και στο λαιμό.

Το πρόσωπό του έφερε πολλαπλά κτυπήματα, πιθανότατα από λοστό, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν ότι  άρχισαν να τον χτυπούν μέσα στο αυτοκίνητο και μετά τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ, βαριά τραυματισμένο, αλλά ζωντανό. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι Αρχές από τη στάση που βρήκαν το σώμα του, αλλά και από το γεγονός ότι είχε βγάλει την ταινία που του είχαν κλείσει το στόμα. Ο ίδιος, παρά τα τραύματά του, κατάφερε να τη βγάλει και γι' αυτό βρέθηκε στο λαιμό του.