14/4/12

Χτύπησαν στα Ψαχνά

Τα κατασχεμένα
Συνελήφθησαν δύο  για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων στα Ψαχνά Ευβοίας και στην Θήβα Βοιωτίας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά – 2.600 – κροτίδες.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, έχουν μέχρι τώρα συλληφθεί εννέα (9) άτομα και έχουν κατασχεθεί περισσότερες από – 18.000 – κροτίδες καθώς και – 1.600 – παιδικά αθύρματα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Συνελήφθησαν στα Ψαχνά Ευβοίας και στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 57 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (2.600) κροτίδες.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από διενέργεια ελέγχου στο Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 57χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας, βρέθηκαν εντός του χώρου αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν (48) χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (2.400) κροτίδες, διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, χωρίς ο 57χρονος να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή και συνελήφθη.
Επιπλέον χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από διενέργεια αιφνιδιαστικού ελέγχου σε κατάστημα παντοπωλείο – Μίνι Μάρκετ, ιδιοκτησίας του 44χρονου στη Θήβα Βοιωτίας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο πατάρι του καταστήματος δύο (2) κουτιά που περιείχαν συνολικά (200) κροτίδες, χωρίς ο 44χρονος να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή και συνελήφθη επίσης.
Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες (12-04-2012) το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή των κατά τόπους Εισαγγελέων και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, έχουν μέχρι τώρα συλληφθεί συνολικά εννέα (9) άτομα και έχουν κατασχεθεί – 18.167 – κροτίδες καθώς και – 1.600 – παιδικά αθύρματα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισημαίνει ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και υπενθυμίζει ότι:
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.