14/6/12

Βρήκαν τους ληστές στον Προβατά Σερρών

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στον Προβατά Σερρών
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή
Ο 23χρονος εντοπίστηκε στον Προβατά Σερρών, ενώ σχεδίαζε τη διάπραξη και άλλης ληστείας στο ίδιο υποκατάστημα
Η συνολική λεία υπερβαίνει τις 29.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο υποθέσεις ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στον Προβατά Σερρών.

Ειδικότερα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών εκπονήθηκε ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ληστειών τραπεζικών υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
Στο πλαίσιο ελέγχων του σχεδιασμού αυτού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, εντόπισαν χθες (12.06.2012) το πρωί στον Λευκώνα Σερρών, τον 23χρονο να κινείται ύποπτα με μοτοσικλέτα. Έγινε σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε, καταδιώχθηκε και τελικά εντοπίστηκε σε σπίτι φιλικού του προσώπου.
Σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού εντοπίστηκαν κρυμμένα:
  • η δίκυκλη μοτοσυκλέτα
  • ένα σακίδιο πλάτης και μέσα σε αυτό μία βαριοπούλα
  • ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια, το οποίο κατείχε παράνομα και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος υπήκοος Αλβανίας μετέβη στον Προβατά Σερρών με σκοπό τη διάπραξη ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, πλην όμως εγκατέλειψε το σκοπό του λόγω παρουσίας των αστυνομικών στο σημείο. Επίσης, προέκυψε ότι ο 23χρονος ενέχεται στις εξής περιπτώσεις ληστειών σε βάρος του ίδιου υποκαταστήματος στον Προβατά Σερρών:
  • την 20.07.2011 το πρωί μετέβη στο υποκατάστημα τράπεζας με την ανωτέρω μοτοσυκλέτα φορώντας μαύρο κράνος μοτοσικλέτας και γάντια και με την απειλή του προαναφερόμενου πιστολιού αφαίρεσε από το ταμείο της τράπεζας το χρηματικό ποσό των (15.330) ευρώ. (σχετικό το από 20.07.2011 Δελτίο Τύπου)
  • την 15.09.2011 το πρωί, ο 23χρονος μαζί με έναν ομοεθνή του, μετέβη στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας με την ίδια μοτοσυκλέτα και με την απειλή του ίδιου πιστολιού, αφαίρεσε από ταμείο της τράπεζας το χρηματικό ποσό των (14.290) ευρώ.
Η συνολική αφαιρεθείσα λεία υπερβαίνει τις (29.000) ευρώ.
Σε βάρος του 23χρονου και του συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.