14/6/12

Έκανε τον αξιωματικό του στρατού

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός για απάτες κατ’ εξακολούθηση
Συνελήφθη χθες (12-6-2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία ημεδαπού ότι ο 55χρονος προσποιούμενος τον Ανώτατο Αξιωματικό του Στρατού, ζητούσε 8.000 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε να λάβει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ παραλάμβανε 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον καταγγέλλοντα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, προσποιούμενος τον Ανώτατο Αξιωματικό του Στρατού, τον αστυνομικό, τον μυστικό πράκτορα διαφόρων υπηρεσιών και το στέλεχος διαφόρων Οργανισμών, αποσπούσε χρήματα από τα θύματά του με πρόσχημα κάποια εξυπηρέτηση ή βοήθεια που θα τους παρείχε. Συνολικά είχε διαπράξει εννέα (9) απάτες με την ίδια μέθοδο, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά 39.650 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταθετήρια τραπεζών, φωτοαντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, αντίγραφα ταυτοτήτων και πιστοποιητικών και άλλα ατομικά έγγραφα ατόμων που είχε εξαπατήσει.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.