10/6/12

Η καταδίωξη έφερε αποτέλεσμα

Τα ναρκωτικά του 50χρονου

Στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε σταθμευμένα και διερχόμενα αυτοκίνητα και πραγματοποίησε επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.121) γραμμάρια κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα.
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», ένας 50χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών ουσιών, μετά από καταδίωξη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος, δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 50χρονος προσέκρουσε σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές και τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στην κατοχή του 50χρονου και σε έρευνες που έγιναν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του καθώς και σε δεύτερο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Εννέα (9) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους δύο (2) κιλών και (221) γραμμαρίων.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας.
  • Διάφορα σύνεργα συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
  • Μία κυνηγετική καραμπίνα.
  • Δύο (1) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση, παράνομη οπλοκατοχή, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και άλλα αδικήματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.