20/10/12

Πυρομανής ο 44χρονος?

Εμπρησμός (23) οχημάτων (2) τροχόσπιτων και (2) βαρκών




 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, είκοσι επτά (27) περιπτώσεις εμπρησμών που έλαβαν χώρα την 10-08-2012 και την 12-08-2012 στο Ανήλιο και τον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, αντίστοιχα.
Οι περιπτώσεις αφορούν τον εμπρησμό (23) οχημάτων, 2 τροχόσπιτων και 2 βαρκών.
Μετά από τις συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, συνελήφθη  την Πέμπτη  το μεσημέρι, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ως δράστης των εμπρησμών, 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 44χρονος προξένησε πυρκαγιά σε είκοσι τρία (23) συνολικά οχήματα, δύο (2) τροχόσπιτα και δύο (2) βάρκες, περιλούζοντας τα με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να προξενήσει ολική καταστροφή σε είκοσι ένα (21) οχήματα, μια (1) βάρκα και δύο (2) τροχόσπιτα και μερική καταστροφή των υπολοίπων.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών.