20/10/12

Σκοπιανός ο ληστής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει την 14-5-2012 το πρωί στο Δρέπανο Αργολίδας, σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 56χρονου ημεδαπού και ενός (1) 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου FYROM , για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι ανωτέρω, την 14-5-2012 το πρωί, στο Δρέπανο Αργολίδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Επιπλέον, ο 56χρονος είναι ήδη κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, καθόσον είχε συλληφθεί την 21-7-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.