14/12/12

Στο Βελιγράδι ο Αρχηγός

Η φωτο είναι από την επίσκεψη που προηγήθηκε στην έδρα της Interpol στη Λυών της Γαλλίας
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος πραγματοποίησε σήμερα (13-12-2012) επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδευαν η Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Α΄ Υποδιοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Σοφιός.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ivica Dacic , τον Υφυπουργό Εσωτερικών & Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Vanja Vukic και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Υπεύθυνο Διεθνούς Συνεργασίας και Ελέγχου της Αστυνομίας κ. Vladimir Bozovic .
Κατά τις συναντήσεις αυτές, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών και πραγματοποιήθηκε από τις δύο πλευρές ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών σε θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η οδική ασφάλεια, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αναφορά έγινε και στον ορισμό σημείων επαφής σε επιχειρησιακές υπηρεσίες.
Ειδικότερα, εξετάστηκε η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, σε τομείς αστυνομικής δραστηριότητας, όπως η αντιμετώπιση περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, αλλά και της εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και κλεμμένων οχημάτων.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την παροχή εμπειρογνωμοσύνης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του φαινομένου της διαφθοράς, καθώς και ζητήματα υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, την συνάντηση απασχόλησε η παροχή από την Ελληνική Αστυνομία εκπαιδεύσεων και μετεκπαιδεύσεων σε θέματα χειριστών συνοδών αστυνομικών σκύλων και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών ασφάλειας και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ομηριών και διαπραγματεύσεων, ασφάλειας κρίσιμων καταστάσεων, καθώς και θέματα δομής, οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού που ανάγονται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.