13/12/12

Στη Λυών με την INTERPOL




Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος πραγματοποίησε σήμερα (12-12-2012) επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της INTERPOL, στη Λυών. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδευαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Α΄ Υποδιοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Σοφιός.


Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, στη Γενική Γραμματεία της INTERPOL στη Λυών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL κ. Ronald K. Noble
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Interpol κ. Ronald K. Noble. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας μέσω της Interpol όσον αφορά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο, ενώ τόνισε ότι «η σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Noble μας παρείχε τη δυνατότητα αφενός να εξερευνήσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μας και αφετέρου να βρούμε από κοινού δυνατότητες μελλοντικής εξέλιξης».
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα επιχειρησιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες που διαθέτει η INTERPOL όσον αφορά, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της συνεργασίας σε θέματα δίωξης φυγοδίκων, μη νόμιμης μετανάστευσης, καθώς και παράνομης διακίνησης ανθρώπων για οικονομική, σεξουαλική ή άλλου είδους εκμετάλλευση (trafficking).

Στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Μονάδας Άμεσης Ανταπόκρισης της INTERPOL σε περιπτώσεις πειρατείας  αλλά και του Επιχειρησιακού και Συντονιστικού Κέντρου του Οργανισμού.