12/12/12

Toυ έγινε στενός κορσές



Από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη  36χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία άνδρα η 36χρονη, την οποία είχε γνωρίσει μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα του διαδικτύου χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία της, από αρχές Αυγούστου, όταν διέκοψε την επικοινωνία και τις προσωπικές τους συναντήσεις, άρχισε να του τηλεφωνεί επανειλημμένα και να του στέλνει γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ( sms ) και στο facebook , με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, ενώ του απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα .
Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση διαμονής της.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και κατά την αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στο χώρο, ταυτοποιήθηκε ως η αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.
Κατασχέθηκαν ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) κάρτες sim , δύο κάρτες μνήμης κινητού τηλεφώνου τα οποία και θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.