25/1/13

Ναρκωβαρόνος ο Αλβανός ληστής

Η "σπαστή" καραμπίνα
 

 Συνελήφθησαν, χθες (24.01.2013) το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, δύο έλληνες  ηλικίας 28 και 33 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία και για υπόθαλψη εγκληματία κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, χθες (24.01.2013) το βράδυ δύο άγνωστα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Χανιά, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, για τον εντοπισμό των δραστών, όπου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) εντοπίστηκε στη πόλη των Χανίων και ελέχθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις (3) προαναφερόμενοι συλληφθέντες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) διαμετρήματος 12 cal,
  • Μία γεμιστήρα με πέντε (5) πλήρη φυσίγγια,
  • Το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ,
  • Ένα (1) μαχαίρι,

  • Δύο (2) κουκούλες,
  • Δύο (2) ζευγάρια γάντια και ρούχα τα οποία όπως προέκυψε στη συνέχεια έφεραν οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με τον 24χρονο, ήταν τα δύο (2) άτομα τα οποία διέπραξαν την ανωτέρω αξιόποινη πράξη και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον 28χρονο συνεργό τους, που τους περίμενε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία είχε αφαιρεθεί το βράδυ της 23/24.01.2013 από περιοχή των Χανίων.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητος, έχει δραπετεύσει από τις φυλακές Πάτρας. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα (10) ετών και έξι (6) μηνών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ο 33χρονος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία διότι φιλοξενούσε, τον 24χρονο στην οικία του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.