10/3/13

Άλλες 11 από τον Πακιστανό


Εξιχνιάσθηκαν έντεκα (11) ακόμη περιπτώσεις και μία (1) απόπειρα κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτές εμπλέκεται ο 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας, που συνελήφθη προ τριημέρου στο Αλιβέρι Ευβοίας
Εξιχνιάσθηκαν ακόμη έντεκα (11) περιπτώσεις και μία (1) απόπειρα κλοπών χαλκού, από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. που διέπραξε ο 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας, ο οποίος συνελήφθη προ τριημέρου από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στο Αλιβέρι Ευβοίας.
Σε βάρος του 37χρονου έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων, ενώ αναζητούνται να συλληφθούν ακόμη τρεις (3) συνεργοί του.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 30-12-2012 έως την 06-03-2013, διέπραξε ακόμη έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα, αφαίρεσης καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές δικτύου της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές του Αλιβερίου.
Η συνολική χρηματική αξία της φθοράς των μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και των αφαιρεθέντων καλωδίων χαλκού ανέρχεται στο ποσό των (60.500) ευρώ.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου σχηματίζεται συμπληρωματική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.