13/8/13

Πήρε με την καραμπίνα τους εμπρηστές του

Στη Λάρισα συλλαμβάνει  και το Τμήμα Περιφέρειας
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/12082013the.jpg
 
Συνελήφθησαν τρεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα, μεταξύ άλλων, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας εμπρησμού, των παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες και της παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων»
Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 37, 36 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας εμπρησμού, των παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, της παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων», των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης χωρίς να καθίσταται άλλος ύποπτος και των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Ειδικότερα, στο 5ο χλμ της επαρχιακής οδού Λάρισας – Καρδίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 45χρονος και το στάθμευσαν για έλεγχο. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε εμφανείς φθορές από πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου, το παράθυρο της πίσω δεξιάς πόρτας και ο πίσω ανεμοθώρακας ήταν σπασμένα, ενώ οι δύο επιβάτες ήταν τραυματισμένοι από σκάγια σε σημεία των σωμάτων τους. Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) πλαστικό μπουκάλι απορρυπαντικού που περιείχε βενζίνη,
  • δύο (2) άδεια μπιτόνια και
  • δύο (2) κομμάτια υφάσματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος με το 45χρονο, επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, διήλθαν εξωτερικά της οικίας του 37χρονου, όπου πυροβόλησαν και εκσφενδόνισαν αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ μπροστά από την περίφραξη, ενώ ο 37χρονος, αντιλαμβανόμενος την ενέργειά τους, πυροβόλησε τέσσερις (4) τουλάχιστον φορές με την κυνηγετική του καραμπίνα εναντίον του οχήματος.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών ήταν η πρόκληση μικρής εστίας φωτιάς έξω από την οικία του 37χρονου που κατασβέσθηκε από τον ίδιο, ενώ οι βολίδες του κυνηγετικού όπλου προκάλεσαν θραύση των υαλοπινάκων του οχήματος, από τα θραύσματα των οποίων τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες στο όχημα.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 37χρονου βρέθηκαν εξωτερικά αυτής υπολείμματα της αυτοσχέδιας μολότοφ, τα οποία κατασχέθηκαν και περιμετρικά ίχνη καύσης, καθώς και θραύσματα υαλοπίνακα αυτοκινήτου πάνω στο οδόστρωμα, σε κοντινό σημείο. Επιπλέον, στο εσωτερικό της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία (1) ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, συνολικού μήκους (28,5) εκατοστών,
  • ένας (1) αναδιπλούμενος σουγιάς, συνολικού μήκους (23) εκατοστών,
  • έξι (6) κάλυκες πολεμικού φυσιγγίου και φυσιγγίου κυνηγετικού όπλου και
  • ένα (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.
Η κυνηγετική καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε ο 37χρονος και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Λάρισας προκειμένου να απολογηθούν.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.