30/8/13

Νόμιμα ο αστυνομικός στον Κουκούτση

Ποινική δικογραφία για οπλοφορία του βουλευτή της ΧΑ Κουκούτση

Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής σε συνεδρίασή της (φωτογραφία)
 
          Ποινική δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Δημήτρη Κουκούτση επειδή κατείχε και μετέφερε παράνομα όπλο το οποίο ανήκε σε συνοδό του αστυνομικό.

Επίσης ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα,  σχηματίζεται ομοίως ποινική δικογραφία και διατάχθηκε διοικητική εξέταση με το ερώτημα της απόταξης από σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός του όπλου έγινε σε τυχαίο έλεγχο των αστυνομικών στο όχημα του βουλευτή, ο οποίος ήταν καθ΄ οδον για την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ μαζί του δεν βρισκόταν ο αστυνόμος - συνοδός του.

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 είχε εκδοθεί ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως η απόφαση εφαρμόστηκε άμεσα ωστόσο στη συνέχεια ορισμένοι βουλευτές, ανάμεσα τους και ο κ. Κουκούτσης, απευθυνόμενος σε αρμόδια επιτροπή ζήτησε, για λόγους ασφαλείας που επικαλέστηκε, να έχει έναν αστυνομικό - συνοδό και το αίτημα του εγκρίθηκε.