13/6/14

Ο πατέρας του εφοπλιστή είχε δολοφονηθεί

Τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό βρήκε στις 2-3-2009  τη νύχτα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκε, ο 63χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Γιαννουσάκης, πρώην σύζυγος της τραγουδίστριας Αλέκας Κανελλίδου. Ο άτυχος άνδρας που είναι πατέρας του ναρκωβαρόνου που πιάστηκε στη Φιλοθέη, βρισκόταν στο κλαμπ ιδιοκτησίας του με τη επωνυμία «Mike’s Irish Bar» (στη διασταύρωση των οδών Σινώπης 6 και Εβρου στους Αμπελοκήπους, πίσω από τον πύργο Αθηνών) όταν μπήκε, λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ, και κάθισε μαζί του ένας  26χρονος, γνωστός στους κύκλους της νύχτας ως μέλος ομάδας μπράβων.

Τίποτα στη συμπεριφορά τους όση ώρα έπιναν το ποτό τους, ούτε και το κλίμα της μεταξύ τους συζήτησης, δεν προμήνυε το κακό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Κάποια στιγμή αποσύρθηκαν στο γραφείο και περίπου δέκα λεπτά αργότερα ακούστηκαν αρχικά έντονοι διαπληκτισμοί και στη συνέχεια κρότοι από μετακίνηση επίπλων και γρονθοκοπήματα.

Δευτερόλεπτα αργότερα βγήκε από την πόρτα του γραφείου ο 26χρονος και οι υπάλληλοι του κλαμπ, όπως και οι θαμώνες, πρόσεξαν ότι τα χέρια του ήταν ματωμένα και κρατούσε ένα πιστόλι. Χωρίς να αφήσει σε κανέναν περιθώριο αντίδρασης, βγήκε από το μαγαζί και εξαφανίστηκε.

Οι υπάλληλοι βρήκαν τον επιχειρηματία πεσμένο στο δάπεδο και αιμόφυρτο. Διατηρούσε τις αισθήσεις του και τους είπε ότι τον χτύπησε ο Σόλων, χωρίς όμως να προσθέσει οτιδήποτε άλλο για την αιτία του καβγά. Ο Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου δυστυχώς εξέπνευσε λίγη ώρα μετά, καθώς προδόθηκε από την καρδιά του. Οι γιατροί διέγνωσαν ως αίτιο θανάτου την ανακοπή και σήμερα με τη νεκροτομή αναμένεται να αποσαφηνιστεί από τον ιατροδικαστή αν το θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο σχετίζεται με τον ξυλοδαρμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης αναζήτησαν χθες μέχρι αργά τη νύχτα τον 26χρονο για να τον συλλάβουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο νεαρός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος συμμετοχής σε πολυάριθμη ομάδα νονών της νύχτας. Οπως σημειώνουν άλλες πηγές που τοποθετούνται στο περιβάλλον του καταζητούμενου, ο 26χρονος πήγε στο μπαρ για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα μιας φίλης του που δούλευε εκεί ως σερβιτόρα, η οποία είχε τσακωθεί με τον επιχειρηματία και είχε αποχωρήσει από το κλαμπ - οι πληροφορίες λένε ότι η κοπέλα αρνήθηκε να εργαστεί φορώντας αποκριάτικη στολή όπως της είχε ζητηθεί. Κάποια στιγμή, ενώ είχαν μπει στο γραφείο, ο Γιαννουσάκης αντέδρασε (σύμφωνα πάντοτε με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι), έβγαλε πιστόλι και απείλησε τον νεαρό.

Αυτός για να προστατευθεί, όπως σίγουρα θα υποστηρίξει, χτύπησε τον 63χρονο χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει και όταν θεώρησε ότι τον έβγαλε εκτός μάχης, πήρε το όπλο (για το οποίο ο επιχειρηματίας είχε νόμιμη άδεια κατοχής) και έφυγε