29/7/14

Φοροέλεγχοι εν πλώ

 
Κοινή επιχείρηση με διακλαδικό χαρακτήρα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία αποσκοπούσε στη διενέργεια ελέγχων σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κοινής συντονισμένης επιχείρησης, η οποία διεξήχθη το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.
Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.
Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τέσσερα (4) επαγγελματικά, εννέα (9) ερασιτεχνικά και τρία (3) ταχύπλοα, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Συναφείς έλεγχοι διακλαδικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και σε άλλες περιπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.