22/12/14

Ο δημοτικός υπάλληλος ήταν απάτη



Τέλος στη δράση 49χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου Δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης, που εξαπατούσε άνεργους ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα , ο δράστης επέλεγε προσεκτικά τα θύματά του και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, με διάφορα τεχνάσματα και κυρίως με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, αποσπούσε χρηματικά ποσά.
Κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του ως Δημοτικού υπαλλήλου και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, υποσχόταν την πρόσληψή τους, επικαλούμενος υποτιθέμενη προκήρυξη συγκεκριμένου Δήμου.
Για λόγους μάλιστα αληθοφάνειας , παρέδιδε πρακτικά μαθήματα στα υποψήφια θύματά του, χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό όχημα του Δήμου όπου εργαζόταν.
Επιπλέον, συνέχιζε να τους αποσπά χρήματα , ισχυριζόμενος ότι απαιτούνται περισσότερα δικαιολογητικά για την υποτιθέμενη πρόσληψή τους, όπως επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης και διάφορα άλλα πιστοποιητικά.
Προέκυψε ακόμη ότι σε πολλές περιπτώσεις , παρουσιαζόταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης και παραλάμβανε χρηματικά ποσά, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια.
Η δράση του επίσης , περιελάμβανε και παρότρυνση των θυμάτων σε σύναψη δανείων με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί του, αποσπώντας ακέραιο το ποσό του δανείου.
Ενεργώντας συστηματικά και μεθοδικά, σε διάστημα 10 ετών, από το έτος 2004 έως και το 2014, απέσπασε από τουλάχιστον 13 άτομα, το χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει επιπλέον 1.510 ευρώ.
Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του 49χρονου άντρα.