22/1/15

Οι γυναίκες του Παναγιώτη



Οι γυναίκες του Π. Βλαστού και οι κόντρες στις απολογίες τους



 
  Η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, στην απολογία της,  παραδέχεται ότι ο πρώην σύζυγός της της παρέδωσε, μέσω τρίτου, 331.000 ευρώ, τα οποία, όπως λέει, πίστευε ότι προέρχονται από κληρονομιά του πατέρα του. Άλλα 180.000 ευρώ βρίσκονταν σε λογαριασμό στο όνομά του σε τράπεζα.

Η 44χρονη γυναίκα υποστηρίζει ότι η εμπλοκή της στην εγκληματική οργάνωση οφείλεται στη συναισθηματική της εξάρτηση από τον πρώην σύζυγό της.

Επί λέξει αναφέρει: «Η εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση οφείλεται στο ότι ο Βλαστός καταφέρνει και εκμεταλλεύεται τα συναισθήματά μου για αυτόν και με χειραγωγεί...». Όπως επισημαίνει της έχει επιβληθεί και πρωτόδικα ποινή κάθειρξης 7 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά της δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Κατά τα άλλα όπως λέει: «Γνωρίζω τον Παναγιώτη Β. περίπου 20 χρόνια και ήμασταν παντρεμένοι από το 1999. Πήραμε διαζύγιο το 2012 διότι δεν άντεχα τις συνεχείς εμπλοκές του με τον νόμο. Μέχρι τα τέλη του 2013 δεν είχαμε καμία επαφή και στη συνέχεια μόνο λίγες τηλεφωνικές επαφές... Τον επισκέφτηκα μια φορά, πριν από μερικές ημέρες, πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης που προανέφερα... Σε μια συνεδρίαση του δικαστηρίου στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 ο Παναγιώτης Βλαστός μου είπε ότι τσακώθηκε με την εξαδέλφη του τη Λίτσα, διότι αυτή του είχε κλέψει χρήματα και ότι δεν εμπιστευόταν κανέναν άλλον να του φυλάξει τα μόνα χρήματα που του είχαν απομείνει... Σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις μου ζήτησε να τον βοηθήσω και να φυλάξω αυτά τα χρήματα και με διαβεβαίωσε ότι η προέλευσή τους ήταν νόμιμη. Μετά από κάποιες μέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε να πάω στην πλατεία Περάματος όπου θα ερχόταν κάποιος να μου φέρει κάποια χαρτιά. Πράγματι συναντήθηκα με ένα άτομο, το οποίο δεν γνωρίζω, ηλικίας περίπου 30 ετών, ψηλός, εύσωμος, με γένια, Έλληνας με καστανά μαλλιά. Μεταξύ των εγγράφων ήταν και έγγραφο από την ΑLPHA τράπεζα, όπου ανέφερε ότι ο Βλαστός ήταν δικαιούχος στο ποσό των 180.000 ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα, πριν την Πρωτοχρονιά, συναντήθηκα με το ίδιο άτομο και μου παρέδωσε μία τσάντα που περιείχε το ποσό των 331.000 ευρώ. Τα χρήματα τα απέκρυψα για λόγους ασφαλείας στο κάτω μέρος της ντουλάπας...».

Τι λέει η εμπλεκόμενη δικηγόρος  

Η άλλη γυναίκα, που εμπλέκεται στην υπόθεση Βλαστού, η 35χρονη δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου διαψεύδει στην απολογία της τα περί στενής σχέσης με τον πελάτη της.

Η γυναίκα, που τον γνώρισε όταν το δικαστήριο πριν από δύο χρόνια την διόρισε συνήγορό του αυτεπάγγελτα, επιχειρεί να αποσυνδέσει τον εαυτό της από τον διαβόητο κακοποιό, με τον οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες της εξαδέλφης του Βλαστού, είχε ερωτικές συνευρέσεις ακόμα και στο υπόγειο της ΣΤ' πτέρυγας του Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν ο Βλαστός.

Αφού παραδέχεται ότι γνωρίζει και την Ευαγγελία Βλαστού, αλλά και τον Παναγιώτη Βλαστό ανέφερε στην απολογία της ότι η Λίτσα διαχειριζόταν όλα τα προσωπικά έγγραφα του Βλαστού.

Μάλιστα αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο 2014 οι σχέσεις των εξαδέλφων ήταν καλές. Αλλά στη συνέχεια, όπως λέει, τον Οκτώβριο 2014 «κατάλαβα ότι οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί. Δεν γνώριζα τότε για ποιόν λόγο είχε γίνει αυτό καθώς ο Παναγιώτης Βλαστός δεν μου είχε πει λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι είχε σχέση με χρήματα. Ουδέποτε παρέλαβα είτε από την Ευαγγελία Βλαστού, είτε από άλλο πρόσωπο χρήματα που δεν αντιστοιχούσαν σε δικηγορικές αμοιβές...».

Με τον τρόπο αυτό εκείνη επιχειρεί να διαψεύσει όσα κατέθεσε η Λίτσα ότι μπροστά της μέτρησε 1.250.000 ευρώ, τα οποία παρέδωσε αργότερα στη δικηγόρο για να τα δώσει στον Βλαστό.

Η δικηγόρος αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός της από τη Λίτσα στο γεγονός ότι δεν την εκπροσώπησε στη δίκη, όπου κατηγορείται για συμμετοχή στην απόδραση του Βλαστού.