22/7/15

Και άλλος Στυλιανίδης

Πήξαμε ...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συναντήθηκε  με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Πολιτική Προστασία, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.
Τον Κύπριο Επίτροπο συνόδευε ο συνεργάτης του κ. Φίλιππος Σαββίδης, ενώ από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος και η Εθνική Εκπρόσωπος στην Ε.Ε. επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, Πύραρχος Κάλλι Σαΐνη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον Επίτροπο για τα πολλαπλά περιστατικά δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς και για τις ενέργειες αντιμετώπισής τους από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο επίπεδο ετοιμότητας των αρχών για το υπόλοιπο διάστημα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα.
Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς και διαβεβαίωσε τον κ. Πανούση για τη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιδείξει έμπρακτα και αποτελεσματικά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας. Επίσης, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπ’ αυτόν ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν χρειαστεί, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.