Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία της Γλυφάδας και της Βάρκιζας για τον εντοπισμό του μυστηριώδους ζευγαριού που έφυγε λίγη ώρα μετά τη δολοφονική επίθεση από το νησί έχοντας μαζί τους όλη τη λεία.
Παράλληλα, οι έρευνες της Ασφάλειας οδηγούνται στο να εξιχνιάσουν και άλλες τέσσερις με πέντε κλοπές και ληστείες που φέρεται να έκανε η συγκεκριμένη ομάδα των Γεωργιανών. Οι ίδιοι σκληροί και άκαμπτοι κρατούν σε γενικές γραμμές αρνητική στάση κάνοντας το έργο της Αστυνομίας ακόμη πιο δύσκολο. Το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής απέδωσε το θάνατο του Μανώλη Οικονόμου σε ασφυξία και έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ στο σώμα του βρέθηκαν μώλωπες από άγριο ξυλοδαρμό κάνει τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να συμπεραίνουν ότι οι Γεωργιανοί ληστές δεν αρκούνται στο να πάρουν τη λεία από τα σπίτια που μπαίνουν αλλά επιδιώκουν να βασανίσουν ανελέητα τα θύματα τους για να ομολογήσουν που έχουν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.
Για τους αστυνομικούς, το ζευγάρι που έφυγε με τη λεία εκτιμάται ότι είχε και το γενικό πρόσταγμα στην υπόθεση. Ο άνδρας εκτιμούν ότι χρησιμοποιούσε τη γυναίκα ως κάλυψη έτσι ώστε να κινείται άνετα και να μη κινεί υποψίες και είναι, λένε, το πρόσωπο που αν συλληφθεί θα αποκαλύψει πολλά για τη δράση της άγριας συμμορίας. Το γεγονός ότι καταφέρνει να διαφεύγει, αν και ο κλοιός έχει σφίξει πολύ, δείχνει ότι διαθέτει τις άκρες για να εξαφανίζεται και να σβήνει τα ίχνη του.
Αποτυπώματα, dna και τηλεφωνικές κλήσεις
Τα αποτελέσματα από το dna που βρέθηκε στη διώροφη κατοικία της Ύδρας, συγκρίνεται με γενετικό υλικό από τουλάχιστον πέντε άλλες άγριες υποθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε εμπλοκή κάποιων κοινών ατόμων. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύγκριση δακτυλικών αποτυπωμάτων όπως επίσης και την ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων από τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των επτά προσαχθέντων. Μια διαδικασία που διαρκεί αρκετά 24ωρα όμως βγάζει εντυπωσιακά στοιχεία και ανοίγει νέους δρόμους στις έρευνες.