12/10/15

Τους ζύγιαζε ...


Η αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυαρίθμων περιπτώσεων απάτης σε βάρος αγροτών/παραγωγών σε χωριά των Σερρών, από 35χρονο ημεδαπό έμπορο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος προσέγγιζε αγρότες/παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και με πρόσχημα το μεγαλύτερο κέρδος που θα είχαν από την μεταξύ τους συμφωνία, τους έπειθε να αγοράσει τα εμπορεύματά τους.

Ακολούθως, ο 35χρονος κατά την διαδικασία της ζύγισης ( απόβαρο ) των φορτηγών οχημάτων με τα οποία θα μετέφερε τα εμπορεύματα των αγροτών, παραποιούσε το πραγματικό τους βάρος ( εμφανίζοντα ν βαρύτερα), με αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα χρήματα από αυτά που κανονικά αντιστοιχούσαν για τις πραγματικές ποσότητες των εμπορευμάτων που παραλάμβανε.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι, ο παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιου του 2014 με Ιούλιο του 2015, κατάφερε να εξαπατήσει 9 αγρότες/παραγωγούς ηλικίας από 35 έως 80 ετών και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 11.227 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.