12/10/15

Μπουμπουκέϊσον!


Εξαρθρώθηκε, μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί μια (1) κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και πέντε (5) απόπειρες διάρρηξης επιχειρήσεων, που είχαν διαπραχθεί, το χρονικό διάστημα 29-9-2015 έως 10-10-2015, στην Αλεξανδρούπολη.
Συνελήφθησαν χθες (10-10-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 18, 20 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω ημεδαποί, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, που αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα 29-9-2015 έως 10-10-2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Συγκεκριμένα, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αφαίρεσαν μια (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πέντε (5) επιχειρήσεις, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους .
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο των δραστών, καθώς και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς), συνολικού μήκους 18 εκατοστών, 1 κατσαβίδι, 2 φακοί και 1 γάντι εργασίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Κατασχέθηκε επιπλέον το παραπάνω όχημα των δραστών.
Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ο 20χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 22χρονος για κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση, τη σύλληψη του συνεργού τους και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.