9/2/16

Έκαναν μετάγγιση στο Αχλάδι

Τα ΚατασχεμέναΣυνελήφθησαν χθες (08-02-2016) πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήμα Στυλίδας, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 64 & 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, να προσεγγίζει έτερο παρόμοιο όχημα, ιδιοκτησίας 62χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στο Αχλάδι Φθιώτιδας και να προβαίνουν στη μετάγγιση (200) λίτρων πετρελαίου, από το ένα όχημα στο άλλο.
Δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, τόσο εντός του οχήματος, όσο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) ηλεκτρική αντλία μετάγγισης πετρελαίου & πλήθος πλαστικών δοχείων,
  • (2) σπρέι πιπεριού & (1) μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος,
  • διάφορα αντικειμένα, όπως ιμάντες δεσίματος φορτίου, ζαντολάστιχα, κρύσταλλα από φανάρια κ.α.
Από την πρόοδο της έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν προβεί, τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2014, στη διάπραξη (17) κλοπών πετρελαίου και αντικειμένων – ανταλλακτικών από φορτηγά αυτοκίνητα (Δ.Χ. & Ι.Χ.), τα οποία ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριους χώρους, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, καθώς και σε μία (1) κλοπή Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου.
Συνολικά η αφαιρεθείσα ποσότητα πετρελαίου ανέρχεται περίπου στα (6.400) λίτρα. Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν για τη μετάγγιση του καυσίμου, την ανωτέρω ειδική ηλεκτρική αντλία και τα πλαστικά δοχεία, στα οποία ακολούθως μετέφεραν την αφαιρεθείσα ποσότητα αυτού.
Τα λοιπά κατασχεθέντα αντικείμενα, αναγνωρίσθηκαν από τους νόμιμους κατόχους τους και αναλόγως τους αποδόθηκαν.
Γίνεται μνεία ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Λαμίας