11/8/16

Τους χόρεψαν Πωγωνίσιο

Τα Ντοκουμέντα



Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά (342) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Ο εντοπισμός των φυτειών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης - εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε χθες (10-08-2016) το πρωί, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία (222) και (120) δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους από (0,24) έως και (2,13) μέτρων.
Επιπλέον, στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.