25/1/17

Τα "παιρνε και ο διοικητής

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΟΧΑΙΑ


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δυο αστυνομικών και συγκεκριμένα, Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αρχιφύλακα, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και ιδιώτη.
Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και ο ιδιώτης για άμεση συνέργεια σε αυτή.
H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί του ζήτησαν να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσουν διοικητικά πρόστιμα (συνολικού ύψους 10.500 ευρώ) που είχαν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε όχημα επιχείρησής του και να του επιστραφεί η αφαιρεθείσα άδεια του οχήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παθών σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς, ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό σε ιδιώτη.
Χθες (24-01-2017), σε προκαθορισμένη συνάντηση του καταγγέλλοντα με τον ιδιώτη, σε επιχείρηση που διατηρεί ο τελευταίος σε περιοχή της Αττικής, του παρέδωσε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, που είχε προσημειωθεί.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον ιδιώτη, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ακολούθως ο καταγγέλλων μετέβη στο γραφείο του Αξιωματικού ο οποίος τον ενημέρωσε ότι οι κλήσεις ακυρώθηκαν και παρέλαβε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνελήφθησαν ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ακυρωθείσα τροχονομική κλήση, καθώς και συναφή με την υπόθεση έγγραφα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα (25-01-2017) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.