11/4/12

Άλλοι 540 στη ΔΙΑΣ

Επιπλέον 540 αστυνομικοί προστίθενται από σήμερα στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και περιπολούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής για την πρόληψη και αποτροπή του εγκλήματος.
Ενδεικτικά, σήμερα στις γειτονιές του λεκανοπεδίου έχουν αναπτυχθεί 514 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες καλύπτουν, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, το σύνολο των προγραμματισμένων τομέων.
Σκοπός είναι η ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης σε περιοχές της Αθήνας, με αξιόμαχες δυνάμεις που θα καλύπτουν με τη συνεχή κίνησή τους περισσότερες γειτονιές και κυρίως περιοχές, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνονται αυξημένες ανάγκες.
Οι δυνάμεις αυτές θα λειτουργούν προληπτικά, αλλά και αποτρεπτικά στον αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα 200 νέοι αστυνομικοί-ειδικοί φρουροί εντάχθηκαν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία πλέον αποτελείται συνολικά από 2.876 αστυνομικούς. Έως το τέλος του μήνα ολοκληρώνεται η ενίσχυση της με τους τελευταίους περίπου 100 αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς, από το σύνολο των 1.000- όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- οι οποίοι θα αποτελέσουν το πλήρες σχέδιο ανάπτυξης της Δίκυκλης Αστυνόμευσης στην Αττική.
Oι 540 Αστυνομικοί- Ειδικοί Φρουροί παρακολούθησαν πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις πρακτικής εκπαίδευσης και άσκησης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εκπαίδευση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπαιδευτές προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών και περιλάμβανε στοχευμένες εκπαιδεύσεις στις ανάγκες, απαιτήσεις και τακτικές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ (φυσική κατάσταση, επιχειρησιακή τακτική κ.α.), αξιολόγηση των εκπαιδευομένων στην ικανότητα οδήγησης μοτοσικλέτας, την παροχή βασικών τεχνικών ασφαλούς οδήγησης (θεωρητική – πρακτική), καθώς επίσης παρακολούθηση προγράμματος αστυνομικών τεχνικών προσέγγισης, αστυνομικής αυτοπροστασίας και διαχείρισης καταστάσεων κλιμακούμενης δυσκολίας.