11/4/12

Ένταλμα θέατρο



ΠΡΩΤΟΝ: Ν.3126/2003 (Περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών. Είναι ο εκτελεστικός νόμος ο οποίος ενεργοποίησε τη διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί ατιμωρησίας υπουργών και υφυπουργών).

Άρ. 10 παρ.3:

«Κατά υπουργού, εν ενεργεία ή μη, δεν επιτρέπεται η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής, σύλληψης και προσωρινής κράτησης».

          Εν προκειμένω, πώς ερμηνεύεται το διαζευκτικόν «ή μη»;


Ως μη εν ενεργεία, που είναι τώρα, ο Τσοχατζόπουλος, επιτρέπεται να συλληφθεί σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο;

          Γνώμη μας: ΟΧΙ.



ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Άρθρο 276 παρ.2 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Νόμος που εφαρμόζεται στους απλούς πολίτες:

          «Ο ανακριτής εκδίδει το ένταλμα σύλληψης αφού προηγουμένως διατυπώσει γνώμη ο Εισαγγελέας και μόνο στις περιπτώσεις όπου επιτρέπεται προσωρινή κράτηση κατά το άρθρο 282…»

          Άρθρο 282 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: ..Μόνο αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του κλπ.

          Συνεπώς, όταν είναι γνωστής διαμονής, όπως και είναι, δεν εκδίδεται ένταλμα.

          Ποτέ δεν έχει συμβεί να αναζητείται ένας κατηγορούμενος με ένταλμα, να βρεθεί ξαφνικά, να του επιδειχθεί το ένταλμα εκείνη τη στιγμή, στη συνέχεια να συλληφθεί και συμπτωματικώς να ευρίσκονται εκατοντάδες φωτορεπόρτερς, κανάλια και δημοσιογράφοι, αλλά και οι δικηγόροι του και αξιωματικοί της αστυνομίας να του ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου.

          Άλλωστε, όταν ένας συλλαμβάνεται και μάλιστα με ένταλμα, δεσμεύεται δηλαδή, του βάζουν χειροπέδες…

          Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι οι αμετανόητοι κυβερνώντες, με τις κακόγουστες θεατρικές τους παραστάσεις επιδιώκουν να παραστήσουν τους αδιάφθορους, στα μάτια του Ελληνικού Λαού, λαθραλιεύοντας ψήφους. Και όλα αυτά, όπως πάντα, σκυλεύοντας το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της κακοποιημένης Πατρίδας, ευτελίζοντας τους θεσμούς και απαξιώνοντας τους φορείς τους.

         

Βασίλειος Καπερνάρος

Δικηγόρος -Υποψήφιος Βουλευτής

με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

στη Β’ Αθηνών