14/8/12

Κοκαΐνη και σπαθιά στο Τσιλιβί

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στην Ζάκυνθο για διακίνηση κοκαΐνης και παράνομη οπλοκατοχή.
Συνελήφθη επίσης 32χρονος ημεδαπός ο οποίος επρόκειτο να αγοράσει κοκαΐνη από τον 35χρονο.
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, δύο αυτοκίνητα, και το χρηματικό ποσό των (4.430) ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (12.08.2012) το απόγευμα και σήμερα (13.08.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, στο Τσιλιβί και στο λιμάνι του Αγίου Διονυσίου αντίστοιχα, δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 32 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Οι αστυνομικοί σε στοχευμένη έρευνα εντόπισαν αρχικά τον 35χρονο να κινείται με αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκε μια (1) νάιλον αεροστεγής συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (1,2) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ κρυμμένες στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ακόμη επτά συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους οκτώ γραμμαρίων.
Στην συνέχεια σε έρευνα στην οικία του 35χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.920) ευρώ, πέντε φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων και πυροβόλων όπλων, (301) τεμάχια νάιλον συσκευασιών, δύο πτυσσόμενα στιλέτα και τρία μαχαίρια, ενώ σε έρευνα σε άλλο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 35χρονου βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού ο οποίος θα αγόραζε κοκαΐνη από τον 35χρονο χρηματικής αξίας 70 ευρώ.
Ο 32χρονος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Αγίου Διονυσίου και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.