22/3/14

Ο εξευγενισμένος Αλβανός που δούλευε στον ΑΚΤΩΡ

Ο οδηγός του Βουλευτή Νικολόπουλου
O εξευγενισμένος Αλβανός Γκολέμης Τριαντάφυλλος που ήταν εθελοντής  οδηγός του Βουλευτή Νικολόπουλου ήταν περιστασιακός υπάλληλος και της εταιρειάς ΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα ως υπομηχανικός. Πάντως όταν συνελήφθη οδηγούσε το νοικιασμένο ΙΧ του Νικολόπουλου με το οποίο μπαινόβγαινε με άδεια και στη Βουλή. Ο Γκολέμης ψάρευε Αφγανούς, Πακιστανούς κτλ σ' ένα κουρείο στην Ομόνοια όπου και πήγαινε για καλλιεργήσει το μούσι του


Συνελήφθη  το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή των Πετραλώνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας απέσπασε χρηματικό ποσό από αλλοδαπούς, με το πρόσχημα ότι θα τους εξασφαλίσει άδειες παραμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης με δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές, σε χώρο πλησίον της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή των Πετραλώνων, ο συλληφθείς προσποιούμενος τον υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών κατόρθωσε να τους αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα.

Στη συνέχεια, λέγοντας στους αλλοδαπούς ότι θα μεταβεί στην Περιφέρεια Αττικής για την τακτοποίηση της υπόθεσής τους, αποχώρησε και διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχε σταθμεύσει πλησίον του σημείου. Μετά από σχετική καταγγελία των δύο αλλοδαπών στο Τ.Α. Πετραλώνων, εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στα Άνω Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτο σύνδεσης κινητού τηλεφώνου, πλήθος εγγράφων σε φωτοαντίγραφα (διαβατηρίων αλλοδαπών, βεβαιώσεων Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α., μισθωτηρίων συμβολαίων) και φωτογραφίες αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 26χρονος με την ίδια μεθοδολογία είχε εξαπατήσει ακόμα ένα αλλοδαπό, υπήκοο Μπαγκλαντές, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ.