28/3/14

Αναρχικοί "απήγαγαν" Αλβανούς κακοποιούς

Σε «διαμάχη Αλβανών και Ελλήνων ενόπλων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο» αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την περίεργη υπόθεση «αρπαγής» ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων που σημειώθηκε την περασμένη Σάββατο. Την Τετάρτη στο διαδικτυακό τόπο indymedia αναρτήθηκε κείμενο από αγνώστους που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ενέργειας όπου αναφέρονται σε επιχείρηση με την παρουσία πολλών ατόμων που έφεραν βαρύ οπλισμό. Στο κείμενο υπάρχουν αναφορές για «εχθρικές συμπεριφορές στον πολιτικοποιημένο χώρο της περιοχής» και για «δράσεις συμμοριών και μαφιών». Σημείωνεται ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που εμφανίζεται ομάδα «πάνοπλων πολιτών» να αναλαμβάνει εκκαθαριστική   επιχείρηση υποκαθιστώντας τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της περιοχής και θαμώνων της πλατείας Εξαρχείων κουκουλοφόροι άρπαξαν μερικά άτομα που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.    
Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αρνούντο οποιαδήποτε σχέση της Αστυνομίας με το περιστατικό.
Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο κείμενο:  «Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες. 
Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων. 
Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρησή τους. 
Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους
». 

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αναφορές για ανενόχλητη δράση, λόγω του αστυνομικού «άβατου» στην πλατεία Εξαρχείων, από αλλοδαπούς ποινικούς και για διακίνηση ναρκωτικών.