20/10/14

17χρονος νταής-ληστής

 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών που διεπράχθησαν την τελευταία εβδομάδα σε βάρος ισάριθμων ατόμων, στην πόλη του Βόλου και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 17χρονος ημεδαπός, ως δράστης των ληστειών.
Ειδικότερα, (18-10-2014) το μεσημέρι, ο 17χρονος εξανάγκασε 20χρονο ημεδαπό, απειλώντας τον για τη ζωή του, να του παραδώσει από την κατοχή του και την οικία του το συνολικό χρηματικό ποσό των ογδόντα (80) ευρώ και είδη ρουχισμού, τα οποία τοποθέτησε σε σακίδιο πλάτης του 20χρονου.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και μέσω συντονισμένων ενεργειών εντόπισαν το δράστη μέσα σε αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και το σακίδιο πλάτης, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους.
Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις ληστειών που διέπραξε με πανομοιότυπο τρόπο ο 17χρονος στην πόλη και συγκεκριμένα:
  • το απόγευμα της (12-10-2014), εξανάγκασε 20χρονο ημεδαπό να του παραδώσει ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ και
  • το απόγευμα της (16-10-2014), εξανάγκασε 15χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.