28/10/14

Τον ... έφαγε με μαχαίρι

 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , η ανθρωποκτονία που έγινε σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, βραδινές ώρες της 26.10.2014, στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Εντοπίσθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως δράστης, ένας ημεδαπός ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, απογευματινές ώρες της 26.10.2014, ο δράστης και το θύμα αποχώρησαν μαζί από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανάληψης, με προορισμό την οικία του 45χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς, προκειμένου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη να διευθετήσουν μεταξύ τους οικονομική διαφορά.
Εκεί, ο δράστης αφού ανέβηκε στην οικία του, πήρε ένα αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) και επέστρεψε σε κοντινό σημείο που τον ανέμενε το θύμα. Ύστερα από διαπληκτισμούς που είχαν, του επέφερε θανάσιμα τραύματα με το μαχαίρι στη θωρακική και πωγωνική χώρα.
Ακολούθησε έρευνα σε χώρους πλησίον του τόπου του εγκλήματος και στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε σε συστάδα θάμνων το μέσο τέλεσης του εγκλήματος.
Σημειώνεται ότι, ο 45χρονος δράστης υπήρξε κατά το παρελθόν έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.