9/9/15

Μαστροποί απ' τα Τίρανα


Συνελήφθησαν  στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Φώτης Γραικούσης και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 21, 22 και 31 ετών, για σωματεμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας και της μαστροπείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος συλληφθείς, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους προσέγγισε 24χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας, μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου, με σκοπό να την στρατολογήσει, με την χρήση απατηλών μέσων και ψευδών υποσχέσεων, για λογαριασμό των υπόλοιπων συλληφθέντων.

Ακολούθως, στις 2-9-2015 την μετέφερε στην Ελλάδα όπου μετά την άφιξή της την εγκατέστησε σε οικία, στο κέντρο της Αθήνας και εκεί παρέμεινε υπό την συνεχή επιτήρηση τους.
Στη συνέχεια, βραδινές ώρες της ιδίας την οδήγησαν σε ξενοδοχείο του κέντρου και την εξανάγκασαν να πραγματοποιήσει ραντεβού με «πελάτη», έναντι του χρηματικού ποσού των -200- ευρώ, που παρέλαβε ο 31χρονος.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκε έξω από το προαναφερόμενο ξενοδοχείο ο 31χρονος, ενώ στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν οι υπόλοιποι και συνελήφθησαν.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  Ποσότητα κάνναβης βάρους -162- γραμμαρίων.
  •  Το χρηματικό ποσό των -8.570- ευρώ.
  •  Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
  •  Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
  •  Ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.
  •  Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
  •  Ένα (1) αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ στο θύμα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.